Niet bekend Feiten over 2e spoor den haag

De zieke medewerker vraagt een WIA-keuring aan. Zodra dit UWV vindt dat u dan ook onvoldoende met re- integratie betreffende uw werknemer bezit volbracht, krijgt u dan ook ons loonsanctie opgelegd.

Behalve jouw persoonlijke welzijn, verschuift de zorg uiteraard tevens naar dit voortbouwen op en uitbouwen met opties. Dan hebben wij dit aan: opties in een verschillende vervolgens je vorige functie en doorgaans verder voor een andere chef.

Bij re-integratie 2e spoor kijken wij in het bijzonder tot de mogelijkheden. Via een ziekte is er in de achterliggende tijdperk heel wat nadruk gelegd op beperkingen. Opnieuw kijken naar opties, geeft kansen en perspectief. Zo gluren we opnieuw naar uw persoonlijk kracht, kwaliteiten, passies en motieven en werken wij aan het loslaten betreffende belemmeringen.

Waar sta jouw intussen, wat kun jouw aan en hetgeen wil jouw alweer met genoegen inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject Tweede Spoor is ook een nadrukkelijke accentverschuiving van beperkingen welke in het allereerste ziektejaar mogelijk bestaan opkomen, tot je huidige potentieel , jouw kansen en je perspectieven.

Na dit intake gesprek maakt de consultant ons startrapportage. Hierin is de duur betreffende dit pad aangegeven en alle stappen die genomen kunnen geraken aankomen aan de orde.

In ons vrijblijvend telefonisch gesprek kunnen we tot uw situatie gluren en doorpraten wij oriënterend herintredingsscenario’s. Naderhand kan u dan ook aanraking vervaardigen betreffende ons met de coaches. Hierbij kan u dan ook bovendien ingaan op het reintegratieprogramma (betreffende de medewerker). Contact

  Vindt de werknemer in 2 jaar ons verschillende more info baas? Het scheelt u dan ook aanzienlijk in een loonkosten!

Passende banen bestaan voor het banen daar waar vraag tot kan zijn en die haalbaar bestaan op fundering aangaande belastbaarheid (FML), oefening, opleiding en competenties. Dit kan zijn het ons baan af en toe bij iemands peil is, maar wanneer uw werknemer meteen mag instappen heeft dat prioriteit. Wij wachten zeker niet totdat ‘de meeste geschikte baan’ voorbij komt. Wachten zal ten koste aangaande motivatie en zekerheid en versterkt dit al opgelopen verlies aan vaardigheden en arbeidsritme.

Op welke manier eerder een zieke medewerker begeleid kan worden naar ons ander arbeidsmarktperspectief, des te lekkerder. Lekkerder voor het zelfvertrouwen betreffende een medewerker, lekkerder wegens diens kansen in een huidige arbeidsmarkt, lekkerder voor de invulling aangaande echt werkgeverschap.

Teneinde te aankomen tot een energieke, duurzame werkhervatting in een passende, nieuwe baan komen de volgende elementen aan bod:

Ouderwetse kwaliteit in een hippe en modern jasje: er ogen een fietsen betreffende Burgers vanwege. Het bedrijf kan zijn in Friesland gevestigd en beseft alles over het typisch Hollandse vervoersmiddel. 

We bestaan ons landelijk opererend re-integratiebureau gevestigd in Noordwijk en ogen bekend om onze eigen aanpak. Het resultaat is een ons vast contactpersoon en we begeleiden uw werknemer individueel, niet in groepsverband. Zo bezit de re-integratiespecialist al die toewijding voor u en de werknemer!

De werknemer moet proactief op speurtocht tot ons alternatieve werkplek. Nextjob Re-integratie en Outplacement helpt bij het uitkijken tot ons overige baas wanneer de taken op een persoonlijk werkplek door ziekte niet verdere uitvoerbaar bestaan. Via geneesmiddel betreffende trainingen, onderzoek en coaching stomen wij een werknemer klaar een andere baan. Tevens zoeken een jobhunters over Nextjob Re-integratie en Outplacement werkend naar vacatures.

Zo creëren we ons andere uitdaging waarmee u ons volgende loopbaan stap kan zetten. Indien werkhervatting door ziekte in gelijke of een verschillende functie in de persoonlijk organisatie niet haalbaar blijkt, kan zijn re-integratie tweede spoor ons voortreffelijke pad voor terugkeer tot passend werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *